Sådan belønner du bedst din hund

For at din hund skal blive dygtig og lydig, er du nødt til at træne den og ikke mindst belønne den for det hårde stykke arbejde den laver, og så den kan se, hvornår den gør noget godt eller gør noget skidt. Her er belønning helt klart den bedste metode, for udover at hunden selvfølgelig bliver belønnet for sin gode opførsel, så kan den også bedre lide sin ejer, når den ved, at der er hundegodbidder i sigte, og at du ikke straffer den.

 

Generelt bruger man hundegodbidder til at belønne træningen med, men der findes jo også mange typer af godbidder, som også kan bruges i andre situationen. For eksempel i hverdagen hvor det hele godt kan blive lidt stresset en gang i mellem, og du er nødt til at sende hunden i dagpleje. Så kan det være fint at belønne den med et par godbidder for at vise, at du elsker den.

Forskellige typer af belønning

Der findes flere typer af belønning til din hund. Og i nyere tid er der også kommet nye til.

 

En træningsform, som har vundet indpas over de senere år, er lidt mere speciel end godbidderne, og det er, hvor man belønner hunden med en klikker. Det betyder, at når hunden hører klikket, så ved den, at den har gjort noget godt. Det er en lidt speciel belønningsform, og man skal vide, hvordan man gør, før man starter på den.

 

Men den er både effektiv, og den sikrer for det første, at din hund ikke får for mange hundegodbidder at spise, og samtidig at det ikke er så dyrt at indkøbe godbidder til belønningen.

 

Derudover har flere også forsøgt sig med at belønne hunden ved simpel leg, sådan at den får lov til at have det sjovt og give den gas, efter den har haft en hård og svær træning.

Belønning til træning

Men I kan selvfølgelig også benytte jer af hundegodbidder til træning. Der er hundegodbidderne, som er blevet brugt længe og bliver brugt ofte. De er gode, når du virkelig skal vise hunden, at den er god og dygtig. Men det kan også være, at du vælger godbidden som en ekstra belønning, når hunden virkelig har gjort det godt.

 

Der findes mange typer af hundegodbidder, og derfor kan du godt skifte lidt imellem dem. Sådan at den får de kedelige godbidder, når det bare har været fint, eller den skal lære en enkelt øvelse. Og når så I har haft en hård træning, eller hunden har gjort det ekstra godt, så kan du finde de gode og mere lækre hundegodbidder frem.

 

Hvordan du belønner din hund, og hvad du tror på, er meget op til dig selv. Du kan også prøve lidt forskelligt og se, hvad der fungerer for din hund. De er nemlig ikke ens, og selvom en klikker virker for nogle hunde, kan det være, at din hund bare bedst forstår sig på, at du giver den en godbid, når den har været dygtig.

Posted by / oktober 29, 2018
Posted in
Andet