Alt du skal vide inden du tager til bilauktion

Bilauktioner er blevet tiltagende populære gennem de seneste år. Det er en anden måde at handle bil på, og for mange ofte også en sjovere måde at gøre det på. Især fordi du kan spare mange penge, hvis du gør dit hjemmearbejde. På samme måde kan du også få et godt salg ud af det, i stedet for at overdrage den til en forhandler.

 

Til gengæld er der også minusser ved bilauktionerne, og der findes alternativer, som kan spare dig tid og penge, som vi også kommer ind på her.

 

Som privat forbruger er det vigtigt, at du forbereder dig godt inden du går ind til en bilauktion. Derfor har vi samlet lidt gode råd om bilauktionerne her.

Forskellige typer bilauktion

 

Der findes både bilauktioner på nettet og bilauktioner, hvor man selv skal troppe op. Det er vigtigt at skelne mellem de to typer bilauktioner, da der er forskellige regler.

 

Det gælder for begge typer auktioner, at den der byder højest vinder bilen. Bilen vil altid være beskrevet af en sælger eller ansat ved auktionsfirmaet, og så vil der ofte være en række gebyrer og tillæg til budsummen, da auktionsfirmaet også skal have lidt for handlen.

 

Hvis du vil undgå disse gebyrer og salærer er der flere forhandlere, der er villige til at lave strakshandler nemt og uden besvær, så du undgår bilauktionerne. Læs mere her, hvis du vil høre om mulighederne for at undgå bilauktionerne og komme af med din bil en anelse hurtigere.

Rettigheder ved en netauktion og almindelig bilauktion

Når du indgår i en bilauktion på nettet gælder købelovens regler, ligesom den gør ved almindelige salg fra en forhandler til en forbruger. Her har køberen 14 dages fortrydelsesret, og den er ret vigtig, da du her har mulighed for at gennemgå bilen og tjekke om der skulle være fejl og mangler, som du ikke kan acceptere.

Som sælger ved en netauktion skal du acceptere en lang række vilkår, der kan virke ret omfattende, hvorfor det kan anbefales at vælge strakshandelen med en forhandler i stedet. Men såfremt du ønsker at sælge via bilauktion skal du sørge for at have styr på alle regler og sætte din egen mindstepris.

 

Ved en almindelig bilauktion kan du gå rundt og se på bilerne, hvilket ofte er en fordel inden du kommer med dit bud.

 

Men som nævnt, kan meget af besværet spares, hvis du vælger at lave en strakshandel med en forhandler.

Posted by / december 6, 2018
Posted in
Andet