Rens af tagrender i København og på Sjælland

Tagrenderne er en meget vigtig del af en ejendom, da det er dem, der sørger for, at regnvand, slud og anden nedbør ledes væk fra ejendommen i stedet for ind i huset. Det er derfor også alfa og omega at vedligeholde dine tagrender godt og sørge for at se dem efter løbende, så du undgår vandskade.

Dine tagrender holder gennemsnitligt 30-35 år, hvis du sørger for at passe godt på dem, tømme dem regelmæssigt og vedligeholde dem løbende. Deres levetid kan dog blive væsentligt forkortet, hvis du ikke sørger for at rengøre og vedligeholde dem.

Hvordan foretager man rens af tagrender i etageejendomme?

Hvis du bor i en lejlighed, kan du umiddelbart forekomme en kende uoverskueligt at skulle foretage rens af tagrender – særligt hvis der er tale om en høj bygning med flere etager. Det er her, støvsugning af tagrender kommer ind i billedet, og det er en metode, der er særligt populær i København, hvor de fleste bygninger netop er etageejendomme.

Det kan være risikofyldt at bevæge sig op i etagehøjderne, og det forekommer også temmelig besværligt. Desuden koster det en del penge, hvis du skal til at opsætte stillads eller bruge lift for at kunne nå.

Med støvsugeren er det virkeligt nemt. Der er påmonteret et kamera på den forreste ende af støvsugeren, så du kan se, hvad du laver. Det betyder også, at du kan stå nede på jorden og føre støvsugeren hele vejen rundt i tagrenderne på etagebygningen. Det er derfor en kæmpe stor fordel at bruge støvsugeren, hvis du skal rense tagrender i København. Med støvsugeren behøver du ikke bekymre dig om at få bugseret hverken stillads eller lift ind i de snævre københavnske baggårde. Støvsugeren gør arbejdet for dig, mens du står på jorden.

Rens af tagrender – hvorfor?

Tagrenderne er eneansvarlige for, at vand løber væk fra ejendommen. Hvis du ikke renser dine tagrender, lægger der sig et lag af blade, snavs og skidt, som forhindrer vandet i at kunne løbe igennem og komme væk fra ejendommen. Det er voldsomt for bygningen, da et gennemsnitligt dansk hus hvert år skal håndtere cirka 100 tons slud, sne, regn og anden nedbør. Dine tagrender er således i forvejen udsat for et enormt pres, og det pres bliver ubærligt, hvis ikke tagrenderne renses løbende.

Foretager du ikke rens af tagrender, vil de stoppe til, og det betyder, at vandet ligger fast i tagrenderne. Det kan forårsage både fugtskade og vandskade i bygningen, og i værste fald kan vandtilstopningen medføre, at der sker frostsprængninger i fundament, sokkel og murværk.

Det kan være en rigtigt god idé at antage en professionel til at rense dine tagrender. Han eller hun vil nemlig hurtigt kunne gennemgår tagrendernes generelle stand samt opdage eventuelle huller i tagrenderne, som kan lappes lynhurtigt. For at læse mere om professionel tagrensning i København og på Sjælland, klik her.

Kan du selv stå for rens af tagrender?

Hvis du helst selv vil rense dine tagrender, kan du sagtens det. Der er dog nogle enkelte forhold, du skal være opmærksom på. Du skal starte med at tømme tagrenderne for blade, skidt og snavs. Det kan du nemmest gøre med hænderne eller med en tagrendeskovl. Brug eventuelt en gammel sodavandsflaske, som du laver om til en skovl.

Når alt skidt og blade er fjernet fra tagrenderne, skal du i gang med at feje tagrenderne med en grov børste og herefter spule dem igennem med vand. På samme tid vil du også kunne kontrollere, at tagrenderne har det rette fald ned mod dit afløb. Husk også at tjekke godt efter, om der er huller i tagrenderne, så du kan få dem lukket med det samme.

Posted by / november 8, 2019
Posted in
Andet