Det skal du vide, før du køber webhosting

Det er ikke gratis at lave en hjemmeside. I hvert fald ikke, hvis man gerne vil have folk til at se den. Ligesom fysiske forretninger skal betale husleje og ejendomsskat for at få lov til bruge lokalerne, skal hjemmesiders indehavere betale for at få lov til at have siden oppe – det kaldes webhosting. Derfor skal man lige sætte sig ind i hvad det er, og hvilke ting man skal være opmærksom på. Så bruger man ikke for mange penge, og kan samtidig komme ud til de rigtige mennesker.

 

Hvilket slags webhosting skal man vælge?

For det første skal man vælge et domænenavn, og det er ikke så nemt. Domænet bliver på mange måder ens brand, og bliver for evigt kædet sammen med firmaets navn. Det skal være kort, nemt at huske, og helst også originalt, så folk synes om det. Det gør det alt sammen lettere for folk at huske navnet, og dermed mere sandsynligt at de kommer på besøg.

Der er også utallige udbydere at vælge imellem, og de tilbyder alle noget forskelligt. Skal det for eksempel være dansk webhosting, eller noget internationalt? Det afhænger af hvem ens målgruppe er, da folk er mere draget til lokale websider – det har nemlig betydning for, hvor hurtig forbindelsen er. Dansk webhosting er desuden dyrere end internationalt, da der er mere konkurrence, og det er også en meget stabil investering, i forhold til andre lande.

Hvad skal prisklassen være?

 

Vigtigst af alt er selvfølgelig prisen, for et firma skal jo passe meget på, hvor mange penge det bruger. Her skal man overveje hvilken prisklasse man ligger i. Hvis ikke man har brug for mere end 5 GB serverplads, kan man nøjes med et meget lille abonnement på 9 kr. om måneden. Det er jo dumt at betale for mere, end man reelt har brug for. Til gengæld skal man heller ikke risikere, at man løber tør for plads. Dan dig derfor et billede af, hvor meget du din virksomhed har brug for, før du leder. Der er andre ulemper forbundet med billig webhosting, for eksempel dårlig teknisk support, og manglen på features såsom backup af filer, hvis uheldet skulle være ude. Til gengæld er der den fordel, at trafikken er ubegrænset i mange tilfælde – og så kan det være en god idé at oprette flere hjemmesider. Der er mange flere gode råd og pointer inde på findwebhosting.dk

Posted by / oktober 19, 2018
Posted in
penge